Hur Lång Video kan man Lägga ut på Instagram?

Instagram har som mål att skapa en plattform som är enkel att använda och som stödjer kreativa uttryck från sina användare. För att uppnå detta har Instagram etablerat ett antal gränser för hur långa videoklipp som kan läggas ut på deras plattform.

Det finns också olika videoformat på Instagram beroende på vilken funktion man använder. På instagram finns det vanliga inlägg, Stories, reels, och IGTV, även känt som Instagram Video. Olika gränser gällande längden på videon gäller beroende på vilken typ av videofunktion man använder på Instagram.

Olika typer av videofunktioner på Instagram

Det finns flera olika videofunktioner som finns tillgängliga på Instagram, inklusive:

  1. IGTV: En långformatsvideofunktion där användare kan ladda upp videor upp till 60 minuter långa.
  2. Reels: En kortformatsvideofunktion där användare kan skapa korta, kreativa videor med musik och olika verktyg som till exempel hastighetsreglering och bild i bild.
  3. Lives: En live-videofunktion där användare kan sända live-streamade videor till deras följare i realtid.
  4. Story: En kortformatsvideofunktion där användare kan skapa videor som bara är tillgängliga i 24 timmar.
  5. Vanliga inlägg: den vanliga inläggsfunktionen i flödet på Instagram.

Hur lång video kan man lägga upp på Instagram?

Det är viktigt att notera att IGTV från och med oktober 2021 inte längre existerar. Istället har in-feed-videoinlägg och IGTV kombinerats till Instagram Video.

Detta innebär att det blir lättare att ladda upp och hitta långa videor på plattformen. I ett uttalande om uppdateringen sa Instagram:

”Vi älskar att vår skapargemenskap har anammat video som ett nyckelformat för att berätta sina historier, underhålla och få kontakt med sin publik, och det är därför vi vill göra det ännu enklare att skapa och upptäcka videor på Instagram.”

Instagram-videoinlägg har en maximal längd på 10 minuter (även om vissa verifierade konton har en förlängd längd på 60 minuter).

Reels

Instagram reels längd kan vara upp till 90 sekunder eller upp till 15 minuter, och det beror på hur reel:en skapas. Om en Reel skapas via Instagram Reels-verktyget i appen direkt från Instagram-kameran är längden upp till 90 sekunder. Standardrulllängden som användare kan skapa via Instagram kameran är 15 sekunder.

Lives

När det gäller att gå live på Instagram är du begränsad till 60 minuter per livestream. Men när du når gränsen på 60 minuter kan du gå helt enkelt gå live igen i ytterligare en timme och upprepa denna process så länge du vill.

Det är vanligt att hålla videon mellan 15 minuter till en timme för att hålla tittarnas intresse och engagemang uppe. Instagram Live-videor är också tillgängliga i 24 timmar efter att de sänts live, och kan därefter sparas som ett vanligt inlägg.

Story

Instagram Stories är korta videosnuttar som läggs upp på din profil och försvinner automatiskt efter 24 timmar. Varje Story kan vara upp till 15 sekunder lång. Du kan dock dela upp till 4 Stories åt gången, som leder till en maximal längd på 60 sekunder.

Användare kan lägga till text, emojis, musik och olika verktyg för att skapa intressanta och engagerande videokontent. Instagram Story är en populär funktion eftersom det ger användare möjlighet att visa mer av sin vardag och skapa mer interaktivt innehåll.

Instagrams Rekommenderade Videokvalitet

Instagram rekommenderar att man lägger upp videoklipp i HD-kvalitet för att få bästa möjliga resultat. Om man lägger upp ett videoklipp i HD-kvalitet kommer det att se mycket bättre ut än om man lägger upp ett videoklipp i lågkvalitet. Instagram rekommenderar även att man lägger upp videoklipp i en upplösning på 720p eller högre. Detta kommer att hjälpa till att se till att videon ser bra ut när den visas på Instagram. Om man lägger upp videoklipp i lägre upplösningar kan det resultera i att videon ser dålig ut när den visas på Instagram.

Relaterade inlägg