Hur Marknadsför man en Video på Youtube? Tips & Råd

Youtube är en av de mest populära plattformarna för att marknadsföra videor. Det ger en enorm möjlighet för företag, influencers och vanliga användare att nå ut till en global publik och få deras budskap att nå fram. För att få ut det mesta av din marknadsföring, är det viktigt att följa de bästa strategierna för att marknadsföra din video på Youtube.

Förstå målgruppen

Först och främst måste du förstå din målgrupp. Det är viktigt att veta vem du försöker nå och varför. Genom att undersöka demografiska och psychographics av din målgrupp kan du bestämma vilken typ av innehåll som ska produceras och vilka kanaler som ska användas för att nå ut till dem. Genom att förstå målgruppen kan du även identifiera vilka influencers som kan hjälpa dig att marknadsföra din video.

Optimera ditt innehåll

Det är viktigt att optimera ditt innehåll för att öka synligheten. Först måste du skapa en titel som är intressant, informativ och attraktiv. Du bör även skapa en unik och intressant beskrivning som ger användarna en känsla av vad videon handlar om och vad som kan förväntas. Du bör även välja nyckelord som är relevanta för videon och som målgruppen söker efter.

Använd YouTube-funktioner

YouTube ger några verktyg som kan hjälpa dig att marknadsföra din video. Du kan använda funktioner som End Screens och Cards för att länka till andra videor eller till andra webbplatser. Du kan även använda funktionen Playlists för att organisera videor i teman eller kategorier.

Använd kontinuerlig marknadsföring

För att marknadsföra din video effektivt är det viktigt att använda en kontinuerlig marknadsföring. Det betyder att du måste marknadsföra videon regelbundet och uppdatera den ofta för att få mest ut av den. Du kan använda andra sociala medier som Instagram, Twitter och Facebook för att nå en större publik och göra din video mer tillgänglig.

Engagera sig

Engagemang är ett viktigt verktyg för att marknadsföra din video. Det är viktigt att svara på kommentarer och att länka till andra videor som är relaterade till din. Detta skapar ett samhälle runt din video och får folk att fortsätta att engagera sig.

Sponsring

Youtube erbjuder även möjligheten att sponsra din video för att nå ut till en större publik. Du kan sponsra din video på andra användares kanaler eller betala för att få din video att visas på andra webbplatser. Det är ett bra sätt att nå ut till en större publik och få mest ut av din marknadsföring.

Använd analys

Det är viktigt att analysera resultaten av din marknadsföring. Det finns olika YouTube-verktyg som kan hjälpa dig att se hur många som har sett din video, hur många som har gillat den, hur många som har prenumererat på din kanal etc. Detta ger dig en bättre uppfattning om hur effektiv din marknadsföring är och vilka kanaler som är mest framgångsrika.

Gör en lista på sätt att marknadsföra en video på YouTube

Här är några sätt att marknadsföra en video på YouTube:

 1. Använd YouTube SEO: Optimera din video med lämpliga nyckelord och beskrivningar för att öka synligheten i sökresultaten.
 2. Lägg till kall-to-action: Lägg till en kall-to-action i videobeskrivningen eller i videon själv för att uppmuntra tittarna att prenumerera eller dela videon.
 3. Använd sociala medier: Dela videon på dina sociala mediekanaler för att nå ut till en större publik.
 4. Använd annonsering: Använd YouTube-annonsering för att rikta annonser mot en specifik målgrupp och öka synligheten för videon.
 5. Använd kards och end screens: Använd kards och end screens för att lägga till länkar till andra videor eller webbsidor för att öka engagemanget och trafiken.
 6. Använd YouTube-kommentarer: Svar på kommentarer och interagera med tittarna för att bygga engagemang och förtroende.
 7. Använd YouTube-grupper: Gå med i relaterade grupper och dela videon för att nå en ny publik och få fler visningar.
 8. Skapa spellistor (playlists): Skapa spellistor med relaterade videor för att öka tittarnas tid på plattformen och öka synligheten för din video.
 9. Använd influencers: Samarbeta med influencers för att nå ut till deras följare och öka synligheten för din video.
 10. Använd YouTube-live: Använd YouTube live-streaming för att interagera med tittarna och skapa engagemang runt din video.
 11. Använd YouTube-kreativa verktyg: Använd YouTube-kreativa verktyg som text och övergångar för att göra din video mer attraktiv och engagerande.
 12. Använd YouTube-statistik: Använd YouTube-statistik för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar för att justera din marknadsföringsstrategi.
 13. Använd YouTube-trends: Var uppmärksam på YouTube-trender för att se vad som är populärt och använd det i din video.

Slutsats

Att marknadsföra en video på Youtube är ett effektivt sätt att nå ut till en stor publik. Det är viktigt att förstå målgruppen, optimera innehållet, använda Youtubes funktioner, göra en kontinuerlig marknadsföring, engagera sig och analysera resultaten för att få ut mesta möjliga av marknadsföringen.

Relaterade inlägg